Cul Sec is het proeflokaal van de fruitslagers. Schuif bij ons aan de bar voor een glas natuurwijn en een snack, kom een hoofdgerecht eten of uitgebreid dineren met een 4- of 5-gangen-menu met (alcoholvrije) pairing. Onze chef kookt met hyperlokale ingrediënten van lokale telers en uit voedselbossen. Zo proef je bij ons het landschap! Cul Sec resto vind je in Culemborg. We zijn makkelijk te bereiken vanaf de snelweg (met voldoende parkeergelegenheid) en zijn pal naast het station gelegen. Tot snel bij Cul Sec!
Cul Sec is het proeflokaal van de Fruitslagers. Wij produceren onze eigen producten van lokale teelten en reststromen uit de industrie. Dit doen we in onze fabriek aan de overkant: het Voedselstation. Een 0km menukaart met lokale, wild geplukte en zelf verbouwde ingrediënten. We laten je graag kennismaken met de smaken uit ons landschap. Pickles uit het voedselbos, tempeh van Noord-Hollandse Krombekbonen en salsa van wilde daslook. Het fruitslagers drank menu is de portfolio van onze producten: Een gin tonic met vlierbloesem en kamille, alcoholvrije wijn op basis van rabarber en gefermenteerde tomaat en citroen soda van limoncello reststromen. Aangevuld met wijnen en bieren van bevriende makers. Santé!
Vr - Zo; 12:30 - 14:30. Binnen en buiten plek. Een gezond landschap is het lekkerst! Een 0 km menu kaart met lokale, wild geplukte en zelf verbouwde ingrediënten. We laten je graag kennismaken met de smaken uit ons landschap. Proef de pickles uit het voedselbos, tempeh van Noord-Hollandse Krombekbonen en je landschap aan met door onszelf gemaakte dranken van Roze Bunker en Cul Sec alcoholvrije wijn. Ook hebben we op de kaart een mooi arrangement aan bevriende wijnmakers, lokaal en/of biodynamisch. Tot in ons restaurant binnen of bij mooi weer buiten in de wijntuin.
Do-zo 17:30 - 20:30. Een gezond landschap is het lekkerst! Een 0 km menu kaart met lokale, wild geplukte en zelf verbouwde ingrediënten. A la carte of een 4-, 5- of 6 gangen menu met bijpassende pairing. We laten je graag kennismaken met de smaken uit ons landschap. Proef de pickles uit het voedselbos, tempeh van Noord-Hollandse Krombekbonen en je landschap aan met door onszelf gemaakte dranken van Roze Bunker en Cul Sec alcoholvrije wijn. Ook hebben we op de kaart een mooi arrangement aan bevriende wijnmakers, lokaal en/of biodynamisch. Tot in ons restaurant binnen of bij mooi weer buiten in de wijntuin.
woe&do (12.30 -13:30) Wat de pot schaft, lokaal en logisch Schuif aan bij de arbeiders lunch van Fruitslagers! Iedere harde werker verdient namelijk een lokale en gevarieerde lunch, als je het ons vraagt! Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag schuif je bij Cul Sec resto aan voor een voedzaam en lokaal buffet petit. Voor 15 euro per persoon lunch je van het buffet en drink je koffie, thee en Roze Bunker siropen. Denk aan brood van Kruim met een bonenspread van Boonzaak bonen, een romige spinaziesoep met daslookolie of een salade met witte asperges en sla van Caetshage. Schuif aan in Cul Sec resto of kom lekker tussen de planten en kruiden op het zonnige terras lunchen. Reserveer en we zien je aan de arbeiders lunchtafel!
Bij Cul.sec eet je de restauratie van het landschap. Dit is de proefkeuken van de fruitslagers die hier een menukaart ontwikkelen met smaak die de natuur restaureert. Het restaurant biedt binnen zitplaats aan ca. 30 personen, en beschikt over een stretchtent met een licht verharde ondergrond van houtsnippers waaronder tot wel 80 mensen passen. Tussen de eetbare bloemen kan genoten worden van een op maat gemaakt menu, een teamdag in het groen of een brainstorm sessie aan de picknicktafels. Viering - bijeenkomst - prestatie - teamdag 35m2 - 25 tot 80 personen Vanaf €300 Inclusief stretchtent
Ook met grootse plannen en evenementen verwelkomen we je graag op Landgoed Fruitslagers. Wij denken met je mee, of je nou een jubileum eens echt goed wilt vieren, je een inspirerende teamdag wilt organiseren in het groen, of wilt trouwen tussen de wilde kruiden. Het terrein beschikt over eigen parkeerplekken, een toiletgebouw en is op loopafstand van station Culemborg. Trouwerij - feest - eetclub - teamdag 1500m2, tot 150 personen. Prijs op aanvraag
Bij Cul.sec eet je de restauratie van het landschap. Dit is de proefkeuken van de fruitslagers die hier een menukaart ontwikkelen met smaak die de natuur restaureert. Kruiden van voedselbossen, tempeh kebab van oude Nederlandse boonsoorten en frisdrank die biodiversiteit aanplant. Een gezond landschap is het lekkerst, door te foerageren en samen te werken met onze leveranciers kunnen we simpele gerechten een nieuw leven inblazen. Het team van Cul.sec heeft jaren ervaring met wildplukken, wijnmaken, koken, tuinieren en productontwikkelen en dat proef je.
Een olijf uit voedselbossen in het noorden: ja het kan!
De omslag naar de herfst zorgt voor meer winterse smaken, maar met de verse kruiden die er nog zijn. De zoetheid van gepofte prei wordt aangevuld met de hartige, volle en frisse kombu hollandaise. Deze zeewier soort, bekend van dashi, zelf geoogst door Emile aan de kust in zijn geboortestreek Bretagne. Een zilte bite komt van de vlierbes kappertjes. Ingemaakte onrijpe vlierbessen van eigen terrein.
Perfecte pairing met de Balade Mineral van Cul Sec, door de volheid, ziltheid en onrijp fruit.
De structuur van de zwavelzwam of boskip is zo stevig en vlezig dat we hem combineren met de fantastische tortilla’s van Tortilleria Taiyari. (Yes, Nederlandse mais!) Een bite als een taco al pastor. De zwavelzwam wordt krokant gebakken in bruine boter met thijm. Daarbij ‘refried’ krombek bonen. En een salsa verde van de laatste zomerkruiden, met snijbonenpulp als groene smaak. Kan wat spicy zijn! Fun fact: de mais en de krombek bonen komen van dezelfde teler: Familie Lamers.
Gepaird met Etable Fumé: rokerig hooi, maar vol fris, oxidatief en aards.
gebakken grauwe erwt tempeh op een pita met daslooksaus
Pompoenen, deels van eigen land. Gegaarde eidooier van eigen kippen. Frisse Nederlandse linzen van Waldfarming, aangemaakt met rode Verjus van Wijngaard Dassemus in Chaam en kruiden van eigen land. Een gerecht dat de overgang van eind zomer naar nattere dagen symboliseert.
De Varkenswang is een ondergewaardeerd stuk van de Buitengewone Varkens. In een Jus van eigen stoof met lavendel van Schevichoven. Frisse Nederlandse linzen van Waldfarming, aangemaakt met laurier van voedselbos Fruitproeverij en wilde eekhoorntjesbrood. Een gerecht dat de overgang van eind zomer naar nattere dagen symboliseert. Vol, maar nog fris en aromatisch.
Gepaird met Rouge en Voiture: vol, aards en fruitig