Cul Sec is geopend van donderdag - zondag. Ons restaurant binnen en wijntuin buiten bevindt zich tegenover onze fabriek en aan de rand van de Betuwe, tussen de fruittelers en voedselbossen. Wij serveren een hyper lokaal tasting menu, met natuurwijnen en zelf door Fruitslagers gemaakte non-alcoholische dranken. Kom aanwaaien voor een 0km lunch of daghap met bijvoorbeeld Boonzaak tempeh op een pita. Of kom voor de volledige ervaring: Ons 4-, 5- of 6 gangen menu met bijpassende pairing. Wil je even blijven hangen? Steek het kampvuur aan en drink lokale cider of alcoholvrije (of volle) cocktails.
Cul Sec is het proeflokaal van de Fruitslagers. Wij produceren onze eigen producten van lokale teelten en reststromen uit de industrie. Dit doen we in onze fabriek aan de overkant: het Voedselstation. Een 0km menukaart met lokale, wild geplukte en zelf verbouwde ingrediënten. We laten je graag kennismaken met de smaken uit ons landschap. Pickles uit het voedselbos, tempeh van Noord-Hollandse Krombekbonen en salsa van wilde daslook. Het fruitslagers drank menu is de portfolio van onze producten: Een gin tonic met vlierbloesem en kamille, alcoholvrije wijn op basis van rabarber en gefermenteerde tomaat en citroen soda van limoncello reststromen. Aangevuld met wijnen en bieren van bevriende makers. Santé!
ma-do (12.30 -14:00) Wat de pot schaft, lokaal en logisch Schuif aan bij de arbeiders lunch van Fruitslagers! Iedere harde werker verdient namelijk een lokale en gevarieerde lunch, als je het ons vraagt! Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag schuif je bij Cul Sec resto aan voor een voedzaam en lokaal buffet petit. Voor 15 euro per persoon lunch je van het buffet en drink je koffie, thee en Roze Bunker siropen. Denk aan brood van Kruim met een bonenspread van Boonzaak bonen, een romige spinaziesoep met daslookolie of een salade met witte asperges en sla van Caetshage. Schuif aan in Cul Sec resto of kom lekker tussen de planten en kruiden op het zonnige terras lunchen. Reserveer en we zien je aan de arbeiders lunchtafel!
Vr - Zo; 12:30 - 14:30. Binnen en buiten plek. Een gezond landschap is het lekkerst! Een 0 km menu kaart met lokale, wild geplukte en zelf verbouwde ingrediënten. We laten je graag kennismaken met de smaken uit ons landschap. Proef de pickles uit het voedselbos, tempeh van Noord-Hollandse Krombekbonen en je landschap aan met door onszelf gemaakte dranken van Roze Bunker en Cul Sec alcoholvrije wijn. Ook hebben we op de kaart een mooi arrangement aan bevriende wijnmakers, lokaal en/of biodynamisch. Tot in ons restaurant binnen of bij mooi weer buiten in de wijntuin.
Do-zo 17:30 - 20:30. Een gezond landschap is het lekkerst! Een 0 km menu kaart met lokale, wild geplukte en zelf verbouwde ingrediënten. A la carte of een 4-, 5- of 6 gangen menu met bijpassende pairing. We laten je graag kennismaken met de smaken uit ons landschap. Proef de pickles uit het voedselbos, tempeh van Noord-Hollandse Krombekbonen en je landschap aan met door onszelf gemaakte dranken van Roze Bunker en Cul Sec alcoholvrije wijn. Ook hebben we op de kaart een mooi arrangement aan bevriende wijnmakers, lokaal en/of biodynamisch. Tot in ons restaurant binnen of bij mooi weer buiten in de wijntuin.
Vrijdag: 18:00-20:30. Cocktails met dranken die biodiversiteit aanplanten : Van een gefoerageerde Gin Tonic uit het lokale landschap tot alcoholvrije wijn op basis van druiven. Fruitslager Jeroen shaked zijn menu kaart aan alcohol en alcoholvrije cocktails speciaal voor jou deze vrijdag avond.
Ben je op zoek naar een inspirerend teamuitje of een workshop om met een groep te volgen? Wij hebben verschillende mogelijkheden en denken graag mee over een passende workshop. Denk bijvoorbeeld aan een workshop wildplukken, fermenteren of tempeh maken. Ben je iemand met een goed idee voor een evenement of geef je zelf workshops die passen op ons terrein? Neem contact met ons op! We slaan graag de handen ineen om van Landgoed Fruitslagers een inspirerende en levendige plek te maken. Heb je een plek gezien die geschikt is voor je evenement? Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kan je contact opnemen via verhuur@fruitslagers.nl.
Bij Cul.sec eet je de restauratie van het landschap. Dit is de proefkeuken van de fruitslagers die hier een menukaart ontwikkelen met smaak die de natuur restaureert. Kruiden van voedselbossen, tempeh kebab van oude Nederlandse boonsoorten en frisdrank die biodiversiteit aanplant. Een gezond landschap is het lekkerst, door te foerageren en samen te werken met onze leveranciers kunnen we simpele gerechten een nieuw leven inblazen. Het team van Cul.sec heeft jaren ervaring met wildplukken, wijnmaken, koken, tuinieren en productontwikkelen en dat proef je.
rode biet, magnolia beurre blanc en bloesems
Een olijf uit voedselbossen in het noorden: ja het kan!
gebakken grauwe erwt tempeh op een pita met daslooksaus
Gebakken tempeh van Boonzaak met knol mouseline, prei, raapsteel en daslook saus.
Sierkwee uit het voedselbos, Citrus Movement, creme fraiche en een wildpluk.