Cul Sec resto

Eet je Landschap! Tot in de Lente!

Dank voor het prachtige seizoen, vanaf december zijn we in winterslaap! We zien jullie graag weer in ons restaurant en wijntuin in de Lente. In de tussentijd geintresseerd in een regeneratief privé diner (15-30p), verhuur of andere grootse plannen voor in het voorjaar? Neem gerust contact met ons op: bar@culsec.nl Er blijft van alles mogelijk!

Shop
Fruitslagers.shop

Recepten

Nordic Olive

Een olijf uit voedselbossen in het noorden: ja het kan!

Prei met kombu hollandaise

De omslag naar de herfst zorgt voor meer winterse smaken, maar met de verse kruiden die er nog zijn. De zoetheid van gepofte prei wordt aangevuld met de hartige, volle en frisse kombu hollandaise. Deze zeewier soort, bekend van dashi, zelf geoogst door Emile aan de kust in zijn geboortestreek Bretagne. Een zilte bite komt van de vlierbes kappertjes. Ingemaakte onrijpe vlierbessen van eigen terrein.

Perfecte pairing met de Balade Mineral van Cul Sec, door de volheid, ziltheid en onrijp fruit.

Taco Zwavelzwam

De structuur van de zwavelzwam of boskip is zo stevig en vlezig dat we hem combineren met de fantastische tortilla’s van Tortilleria Taiyari. (Yes, Nederlandse mais!) Een bite als een taco al pastor. De zwavelzwam wordt krokant gebakken in bruine boter met thijm. Daarbij ‘refried’ krombek bonen. En een salsa verde van de laatste zomerkruiden, met snijbonenpulp als groene smaak. Kan wat spicy zijn! Fun fact: de mais en de krombek bonen komen van dezelfde teler: Familie Lamers.

Gepaird met Etable Fumé: rokerig hooi, maar vol fris, oxidatief en aards.

Pita grauwe erwt gyros

gebakken grauwe erwt tempeh op een pita met daslooksaus

Pompoen

Pompoenen, deels van eigen land. Gegaarde eidooier van eigen kippen. Frisse Nederlandse linzen van Waldfarming, aangemaakt met rode Verjus van Wijngaard Dassemus in Chaam en kruiden van eigen land. Een gerecht dat de overgang van eind zomer naar nattere dagen symboliseert.

Varkenswang

De Varkenswang is een ondergewaardeerd stuk van de Buitengewone Varkens. In een Jus van eigen stoof met lavendel van Schevichoven. Frisse Nederlandse linzen van Waldfarming, aangemaakt met laurier van voedselbos Fruitproeverij en wilde eekhoorntjesbrood. Een gerecht dat de overgang van eind zomer naar nattere dagen symboliseert. Vol, maar nog fris en aromatisch.

Gepaird met Rouge en Voiture: vol, aards en fruitig

Wilt u alle details weten?
DOWNLOAD INFODOWNLOAD RECEPTEN

Contact

Bedankt we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Oops! Something went wrong while submitting the form.
bar@culsec.nlLinkedinInstagram
Parallelweg West 18, 4104 AZ Culemborg