Cul Sec

Cul Sec is hét alcoholvrije alternatief voor wijn, een maceratie van wilde kruiden, wijndruiven en fermentaties. Deze fles zit vol oude tradities gecombineerd met nieuwe technieken. Cuvée 2025 is een balans van rijpe geoxideerde en onrijpe wijndruiven vol frisse zuren en tannine. De makers zochten het hele jaar in ons landschap naar wilde smaak tonen uit het landschap; de minerale tonen van de oesterschelp, als kalkrijk ‘terroir’, verschillende houtsoorten voor strakke tannines en bijvoorbeeld oxidatieve tonen van lacto gefermenteerde fruitsoorten. Met dit palet aan smaak bouwen we aan ‘Domaine Cul Sec’, een landgoed vol wildernis en regeneratie.  Santé! Voor wie smaak en textuur zoekt zonder promillage.

Producten

Shop
by Voedselstation

Recepten

Tempeh au vin en L'étable Fumé

Een plantaardig alternatief. De Tempeh van de nederlandse krombek boon van boonzaak heeft een licht zilte smaak en toont de veelzijdigheid van tempeh. Daarom combineert de tempeh goed met zilte smaken. De boon is een van de oudste Nederlandse bonenrassen. Vooral geteeld in Friesland, Groningen & Noord Holland. Onze komen van de familie smak. Erbij een wijn saus gebaseerd op de Gele wijn (vin jaune) en in de titel een verwijzing naar het klassieke Coq au Vin, maar dan plantaardig!

Bloesemseizoen en Balade Minérale

Het seizoen van de witte asperges gaat samen met een parade van bloesems. Van de vroege kersen-, meidoornbloesems, daslookboemen tot mosterdbloemen, borage en de eerste rozen. De beurre blanc van magnolia is net opgevolgd door de laatste vlierbloesems. We vangen de smaken op azijn, suiker, alcohol, olie of op zout. Om nog een jaar lang te kunnen gebruiken. Omdat bloemen niet alleen mooi zijn, maar ook bijzondere smaken bevatten, die we normaal gesproken importeren.

Tomatenseizoen en Souris sous la Rhubarbe

Verschillende perfect rijpe tomaten, rauw, ingemaakt in een aardbei azijn, en een gefermenteerde in de vorm van gazpacho. De tomaten komen van spruitje greens. Erbij wat Pangrattato van het brood van gisteren, mexicaanse dragon (ja, uit Nederland) en vlierbes kappertjes. Kan een beetje spicy zijn.

Wilt u alle details weten?
DOWNLOAD INFODOWNLOAD RECEPTEN

Contact

Wil je Cul Sec zakelijk bestellen? Laat hier je telefoonnummer achter en we bellen je tijdens werkdagen zo snel mogelijk terug.

Bedankt we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Oops! Something went wrong while submitting the form.
info@culsec.nlLinkedinInstagram
Parallelweg West 18, 4104 AZ Culemborg