Fruitslagers (literally: “fruit butchers”) creates a non-alcoholic menu out of wealthy and lush landscapes full of flavor. By harvesting their own crops, foraging and residual processing, they take you on a journey through complex flavor stories. Taste the salty northern salt marshes, dissolved oyster shells and deep cedar wood tones. Field Guide’s non-alcoholic spirits, Cul secs alcohol-free alternative to natural wine, Boonzaak’s ‘rib eye of the plant kingdom’ and Roze Bunker as the solution for the soft drink industry. Order from us or at your favourite spot at the bar! send us a message if you want to serve/sell it.
We sell via the webshop of RozeBunker
Fruitslagers produce in their Voedselstation, together with other circular food producers. This is a factory without a boss, founded by Fruitslagers to make food production more logical. Everything that enters this cradle of the food industry is processed from nose to tail.
Curious? Click on a brand to read more, taste, or order.
Field Guide non alcoholic spirits distill from different types of lush landscapes totally new flavor profiles, so that you can replace the classics from your old fashioned drinks cabinet with an alcohol-free alternative. And by doing so, Fruitslagers maintain lush forests and salt marshes.
Cul Sec is the alcohol-free alternative to natural wine. It combines old traditions of winegrowers with years of foraging. Terroir infusions of barnyard orange wine or mineral tones of oyster shell, combined with tannins of wine grapes and deep wood tones. Delicious with food, that one special evening or your Sunday lunch.
Roze Bunker - soft drinks as a solution - tackles sticky problems in the soft drinks industry. Foraged flavours from a wild landscape as an aperitif or a natural replacement for the sticky multinationals. Produced with regenerative harvests, fair business models, residual processing and good fruit.
Met het Fruitslager menu maken we het makkelijker om het landschap te herstellen, voor horeca en de consument. In rap tempo vernietigen we namelijk de biodiversiteit, het landschap is eentonig geworden en inheemse soorten zijn verdwenen uit het verdienmodel van ons voedingsindustrie. Voedsel is destructief geworden, terwijl de meeste smaak verborgen zit in het weelderige landschap. Daarom ontwikkelen de fruitslagers een teeltplan waarmee juist producten dit landschap restaureren, met producten als Tempeh van vergeten boonsoorten, alcoholvrije whiskey van turfgrond en zilte planten, ijsthee gemaakt van lokale kruiden en een alternatief voor natuurwijn van biologische druiven en smaken uit het voedselbos.
De Fruitslagers werken samen met een heel netwerk aan agrarische bedrijven om dit landschap te restaureren. Deze pioniers zitten verspreid door Nederland, om op verschillende bodemsoorten te kunnen verwilderen. Ben je benieuwd waar een ingrediënt vandaan komt of heb je een teelt en ben je op zoek naar een verwerking, stuur ons een bericht.
Wil je ingrediënten gebruiken voor een eigen product of dat door Fruitslagers laten ontwikkelen? Schroom ook dan niet om contact op te nemen.
Fruitslagers do not only restore land, but also the food industry as a whole. Often the leftovers of used products contain the most flavor. And that’s why we make a delicious syrup from hazelnut residues from Veld 4, we process our Boonzaak tempeh cuttings into a tempeh chili oil, and we withdraw the taste of wild herbs into a vinegar with Szechuan and elderflower. In this way, we close circles and create new revenue models for the regenerative food industry.
Roze Bunker produces soft drinks as a solution, and is the first product of Fruitslagers. For these soft drinks, we have been planting elderflower and wild herbs for years, which enrich biodiversity and create an additional revenue model for regenerative farmers. Explore more about which farmers we work with and how we approach this.